הנושא החם ביותר בעולם הקריינות, בשיחות הפנימיות בקבוצות הקריינים השונות וגם בשאלות ששואלים/ות סטודנטים/ות ומתעניינים/ות בלימודים אצלנו, הוא נושא ההשפעה של ה AI על המקצוע.
בפוסט קודם כתבתי למה אני לא פוחד מה AI אלא להפך, למה אני מתרגש לקראתו. בפוסט הזה תמצאו כמה דרכים בהן ה AI יעזור לנו הקריינים, להתייעל, ולהרוויח.
- קריין/ית טוב יודע/ת שבכדי להשתפר הוא/יא צריך/ה לקריין כמה שיותר ולפעמים, מה לעשות, יש ימים שאין בהן עבודה. מה עושים? מבקשים מ Chat GPT שיכתוב כמה טקסטים שעליהם נוכל להתאמן, לפי הסגנון החביב עלינו, או בזה שאנחנו רוצים/ות לחזק.
- תיקוני סאונד: התוכנות האלה מטורפות והן יכולות לגרום לאולפן ביתי להישמע כמו סטודיו סופר מקצועי תמורת סכום מצחיק.
- תיקוני קריינות: לפעמים לקוח מחזיר לנו עבודה בשביל תיקון קטן ומעצבן. כשהקול שלי דגום כהלכה, אני יכול לבקש מהאלגוריתם לעשות את שלו ולהנפיק לי קובץ מתוקן בלי לגשת למיקרופון בכלל.
- ואם אנחנו בעניין הקול הדגום שלנו – תארו לכן/ם מצב שבו אני משתמש ב AI בשביל להחליף אותי כשאני חולה, עסוק, או שסתם אין לי כח ללקוח שמה שמניע אותו זה המחיר (אלה שמתווכחים איתך על כל 100 ש”ח הם הכי מעצבנים): רוצה אותי? קח, ומבחינתי עם אפס בלבולי מוח.
- ומה עם אחרי שאמות? אם תהיה דרישה – הקול שלי יוכל להמשיך לעבוד אחרי לכתי, לשמחתם הרבה של הילדים שלי שימשיכו להנות מהמקצוע שרכשתי כשהייתי בחיים.
- שפות חדשות – כבר קיימות בשוק אפליקציות שיודעות לקחת את הקול שהקלטנו בשפה אחת ולגרום לנו לדבר בשפה שנייה ושלישית ובזאת לפתוח לנו עולם שלם של שווקים שעד כה היו סגורים בפנינו.
לכן, אל תפחדו מהמהפכה הטכנולוגית המטלטלת הזו. במקום לחשוש שהיא תחליף אתכם/ן, חפשו את הדרכים בהן היא תוכל לעזור לכן/ם להתמקצע! זה אחד הדברים שמבדילים בינינו המקצוענים/ות לחובבנים/ות.
וכן, חשוב לציין שלהבדיל ממדינות דוברות אנגלית, ספרדית ושפות פופולריות נוספות החדירה לשוק דוברי העברית תיקח זמן, שנים כנראה, וזאת משום שעברית היא שפה קשה לקריאה ומשום שקהל הדוברים אותה הוא קטנטן יחסית לאחרות. אבל, כמובן שהיום הזה יגיע מתישהו.
שיבוא! 🙂
אם יש דרכים נוספות בהן אפשר להעזר ב AI לקריינויות, ואם יש מחשבות ושאלות שאתם/ן רוצים/ות לחלוק, כיתבו כאם בתגובות!